Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Stress tolerantie training
Waarom zou je dat doen?
Ons brein hoeft zich in onze huidige tijd geen zorgen te maken. Overleven is makkelijk. Er staat voedsel in de koelkast, water komt uit de kraan, er is een kachel voor de warmte en een dak boven je hoofd om te schuilen. Ons brein voelt zich daar comfortabel bij. Heeft het gemakkelijk.

Voor je lijf pakt dat echter anders uit. Al dat comfort veroorzaakt juist stress voor je lijf. Het lijf wil uitgedaagd worden, heeft prikkels nodig. Het moet weten dat het functioneel bezig is. Door niets te hoeven krijgt het chronische stress. Het lijf wordt zwakker, functies lopen terug, de energie-aanmaakcapaciteit gaat naar beneden en ons immuunsysteem wordt lui. Je vraagt je af, is dit wel een goed idee?

door hormese prikkels bouwen aan veerkracht en gezondheid
Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is het?
Voor mensen die op een leuke ontspannen manier hun lichaam willen uitdagen en die minimaal 10 km kunnen wandelen.

Begeleiding
Deze training wordt begeleid door Roelina Banga - Epifysioloog Sport & Voeding
en Joyce Bakker - Intermittent Living Coach. Beide zijn Orthomoleculair Therapeut. De lunch en de avondmaaltijden worden verzorgt door ons keukenteam.

Tijdsbesteding
We beginnen op 27 september om 19.30 met een drankje op het terras. Dan is ook de introductie en een kort avondprogramma. Op 28 september gaan we vroeg uit de veren. We hebben dan een dag- en een avondprogramma. Op 29 september hebben we ons dagprogramma tot 16.00 uur.

Overnachten
Deze training is inclusief overnachtingen. We overnachten in de buurt van de leslocatie (5 minuten lopen). Let wel: we overnachten in een groeps-accommodatie, geen slaapzaal, wel meerdere mensen op 1 kamer (ook dat maakt deel uit van de stress-training.


Keuzevak
Deze training kun je als keuzevak opnemen in je ONT op maat traject.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Hoofdpijn en migraine
Fertiliteitsstoornissen
Metamorfosemassage
Stress Tolerantie Training
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Praktische Biochemie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
 
Datum: van 27 tot 29 september
Start: 27 sept 19.30 uur
Einde: 29 sept 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 475 euro all in
Inbegrepen: overnachtingen
eten en drinken materiaalkosten
Informatie: info@evenwijs.nl

En het bestaat echt. Stress door te veel comfort. Maar ook minder vitaal door continu aan staan?

Bovendien hebben we een snelle maatschappij. Wij mensen worden dagelijks blootgesteld aan keuzes, dingen die moeten. We staan daardoor in een sluimerende 'er moet iets gebeuren' stand. Deze stress wordt ook niet uitgeschakeld. Stress in je lichaam kan meerdere oorzaken hebben. Het mentaal emotionele speelt een rol maar ook ontstekingen die plaatsvinden in ons lichaam geven stress.

 

Onze leefstijl en onze keuzes die we de hele dag door maken, hebben hier invloed op. Denk hierbij aan veel zitten, werkstress, toxines op onze voeding, eet- en drinkgedrag, aanwezigheid van comfort qua temperatuur, verdoving d.m.v. eten, drank, series/films kijken, roken. Door dit gemak is ons lichaam minder gewend om met kortstondige (echt belangrijke) stressvolle situaties om te gaan. Weerstand maakt ons weerbaar. 

 

Wat gaan we doen?

Met heel veel plezier en groepsgevoel gaan we ons lichaam uitdagen met lichte prikkels. Ook gaan we prikkels combineren zodat ons brein getraind wordt. 

 

Gedurende twee inspirerende dagen dompelen we je onder in hormese-ervaringen waarbij we de theorie direct in de praktijk gaan toepassen om je weerbaarheid, stresstolerantie en metabole flexibiliteit te vergroten. Expect the unexpected.

 

Wat staat er op het programma?

* Theorie over lichamelijke processen: Begrijpen hoe ons lichaam reageert op chronische stress en kortdurende stressprikkels (en hoe creëer je deze prikkels). 

* Mentaal en fysieke oefeningen: Vergroot je stresscapaciteit om je mentale veerkracht te vergroten en daag jezelf ook fysiek uit. 

* Samenwerken en verbinden: De mens is een groepsdier. Hoe met elkaar te verbinden en samen te werken maakt onderdeel uit van onze training. 

 

 


We brengen in deze uitgebreide tweedaagse alles samen. Gepaard met heerlijk eten. We bieden ook ruimte voor ontspanning en verbinding (plus een kampvuur).

Train je mentale en fysieke kracht. Wordt comfortabel in het oncomfortabele. We gaan geen gekke dingen doen, maar een basis conditie en uberhaupt kunnen wandelen is wel handig.

Iedereen is welkom bij deze belevings 2-daagse. Van 17 tot 77 jaar, kom samen of alleen!

Geef jezelf of een dierbare deze training cadeau, een prachtige kans voor zelfontwikkeling en een gezondere levensstijl.  
Een frisse neus halen
Winter kanoën
Koudetraining (januari-dip)