Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Orthomoleculair Voedingscoach
Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.
opleiding - module ONT
De opleiding tot orthomoleculair voedingscoach is modulair opgezet. De volledige opleiding bestaat uit de volgende modules:

1) Voeding I - basiscursus voeding - 5 dagen - lees meer...
2) Voeding II - praktijkcursus koken - 1 dag - lees meer...
3) Voeding III - orthomoleculaire verdiepingscursus - 5 dagen - lees meer...

Voeding I kan als losstaande module gevolgd worden. Voeding II en III vormen een verdieping op de reeds aangereikte stof.

Na het volgen van de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach ben je in staat om voeding en suppletie in te zetten als basis-interventie bij de behandeling van gezondheidsklachten. Je bent bovendien in staat iemand theoretisch en praktisch te begeleiden bij een verandering van zijn/haar voedingspatroon.

Voorwaarden vervolgmodules
Voeding II kun je alleen volgen als je Voeding I hebt afgerond. De laatste module (Voeding III) is alleen te volgen als je module I hebt afgerond. Module II (praktijk) kun je ook op een later moment volgen. Na een succesvolle afronding van alle drie modules kom je in aanmerking voor het diploma Orthomoleculair Voedingscoach.

Praktische informatie


Kijk bij de afzonderlijke modules voor data, tijd, kosten en andere praktische informatie.

Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Accreditatie
Deze opleiding is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP .

Studiebelasting
De totale opleiding beslaat 11 dagen. Kijk voor informatie over de totale studiebelasting bij de aparte modules

Examinering
De basiscursus en de orthomoleculaire verdieping worden beide afgesloten met een examen. Men komt in aanmerking voor het diploma 'Orthomoleculair Voedingscoach' indien men deze examens met goed gevolg heeft afgelegd.

Verdieping
Na het volgen van deze opleiding kan men de verdiepingsmodule gewichtsbeheersing volgen.

HBO beroepsopleding
Voedingscoach maakt deel uit van de (modulair opgezette) beroepsopleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Modules Diversen Informatie
Allergie Weg
Topdag Voeding
Website bouwen
Detox vierdaagse
ADHD masterclass
Sport en Voeding I
Sport en Voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Hirudo therapeut
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Voedingcoach
Topdag Voeding Even dr ût
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
 
E-learning?
Voeding I is (deels) via e-learning te volgen. Je volgt de lessen op een moment dat het jouw uitkomt. In je eigen stoel op je eigen pc of tablet. Heb je genoeg aan de basis? prima. Wil je meer? dan volg je ook de plus. Ga je voor een diploma? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding I naar een docentencontactdag in Balk.

Voeding II kun je behalve op locatie ook thuis doen. Je vraagt dan via info@evenwijs.nl een praktijkbox aan. Lees meer...

Voeding III is ook (deels) via e-learning te volgen. Ga je voor het diploma voedingscoach? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding III naar een docentencontactdag in Balk.

Ga naar ons online studiehuis als je meer informatie over onze online studiemogelijkheden wilt.