Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfedrainage verdieping - MLD III
module - 5 dagen

Een secundair lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een lichamelijk trauma; een operatie of een snijwond. De meest voorkomende secundaire lymfoedemen ontstaan als gevolg van een borstoperatie (mamma carcinoom) waarbij de oksel lymfknopen worden uitgeruimd (oksel toilet). In veel gevallen ontstaat dan een arm-oedeem maar ook een borst- of thorax-oedeem behoort tot de mogelijkheden. Als gevolg van een trauma in de buik (operatie of snijwond) kan een secundair been-oedeem ontstaan.
Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is deze cursus?

Om aan deze therapeutische verdieping deel te kunnen nemen moet je MLD I en MLD II hebben gevolgd.

Keuzevak
Deze opleiding (MLD I, II en III) kun je als keuzevak opnemen in je ONT op maat traject.

Docenten
De lessen worden gegeven door Dorothé Lueb en Natascha Bos.

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een reader/studiemap.

Studiebelasting

MLD III duurt 5 dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 40 uur; 12,5 uur theorie, 17,5 uur praktijk en ongeveer 10 uur zelfstudie.

Examinering
De therapeutische verdieping wordt afgesloten met een examen. Indien men zakt voor het examen wordt de mogelijkheid geboden tot een herexamen.

Men komt in aanmerking voor het diploma 'Lymfedrainage Therapeut' indien men het examen met goed gevolg heeft afgelegd.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Fermenteren
Topdag voeding
Terugkom dagen
Kracht van ketose
Overgangsklachten
Fertiliteitsstoornissen
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Puur Variatie
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
 
MLDIII
Tijdens deze therapeutische verdieping bekijken we verschillende post-operatieve situaties en gaan in op de bijbehorende specifieke behandelmogelijkheden.

Je kunt een afrit die doorgesneden is (agv een operatie bijvoorbeeld) maar beter niet gebruiken. Het 'verkeer' moet worden omgeleid. Je leert hoe je dat kunt doen en hoe je het lichaam kunt stimuleren tot de aanmaak van nieuwe lymfvaten.
Datum: 30 sept t/m 4 okt 2024
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 395 euro
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Informatie: info@evenwijs.nl
Kenmerkend van een secundair oedeem is dat de oedeemvorming in de buurt van het trauma begint en langzaam naar de uiteinden 'kruipt'. Handen en voeten blijven dus nog geruime tijd oedeemvrij.

Voor een patiënt is een secundair oedeem bijzonder onaangenaam. Het aangedane deel neemt in de loop van tijd steeds meer toe in omvang. Dit levert niet alleen een cosmetisch probleem op, ook de kans op complicaties (zoals wondroos) neemt duidelijk toe.
Er komen verschillende nieuwe massagetechnieken aan de orde. We gaan niet alleen masseren maar ook tapen. Allemaal met als doel een oedeem terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau.

Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De tape techniek waarmee we de afvoer van lymfe stimuleren wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken doordat er gewerkt wordt met de specifieke kenmerken van het bindweefsel. De techniek is in de praktijk ontwikkeld door Natascha Bos. Deze specifieke techniek blijkt vele malen effectiever te werken dan de klassieke waarbij je spinnen met koppen maakt en rekening houd met grote afvoer- en lymfknoop gebieden. Bij de techniek die Natascha ontwikkeld heeft maak je gebruik van de kwaliteiten van het bindweefsel en speel je in op pre-lymfatische stromen. Het bindweefsel zelf helpt je dan bij het bereiken van je doel.

Deze module is een uitdaging voor de echte doorzetters en een verdieping die zeker een keer van pas kan komen.