Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Aan de slag
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT modules Diversen Informatie
Allergie Weg
Topdag Voeding
Website bouwen
ADHD masterclass
Gewichtsbeheersing II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Examen informatie
Studiebeurs aanvragen

 
Je hoeft niet een volledige vierjarige beroepsopleiding te volgen om aan de slag te kunnen. Uiteindelijk is dat wat je wilt leren afhankelijk van jouw wensen.

Wat je kan doen
Voeding I, II en III samen leiden op tot  Orthomoleculair Voedingscoach. Daarmee kun je alvast prima aan de slag en mensen helpen hun voedingspatroon anders in te richten. Je ondersteund daarmee hun gezondheid en dit is sowieso de basis voor welke interventie dan ook.

 
In bepaalde situaties kun je in aanmerking komen voor een studie-bijdrage. Lees meer...

Als je elders een orthomoleculaire opleiding hebt gevolgd dan kun je mogelijk een aangepast programma volgen. Lees meer...
De NWP is de eerste (en daarmee langst bestaande) beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundigen in Nederland. De MBOG is dé beroepsvereniging voor orthomoleculaire beroepsbeoefenaars en specialisten in chronische gezondheid.
Een handige flyer?

Voeding
Epifysiologie
Farmacologie
Praktijkvoering

Vrijstellingen beleid
HBO beroepsopleiding
Stroomschema opleiding
Als je meer inzicht wilt in processen en ziektebeelden dan kun je besluiten tot het volgen van Epifysiologie I en II. Als je deze certificaten in je zak hebt dan kun je mensen die chronische gezondheidsklachten hebben (nog) verder begeleiden.

Vervolgens kun je, als je geïnteresseerd bent in de praktische en meer geestelijk emotionele  aspecten van ziekte en gezondheid, Epifysiologie III volgen.

Mocht je tussendoor het gevoel hebben dat je meer hulp nodig hebt bij het opstarten van je praktijk dan kun je praktijkvoering toevoegen aan je lijstje en als je meer wilt weten over al die medicijnen die door de dokter voorgeschreven worden dan is farmacologie wellicht iets. Maar zoals gezegd: je mag het helemaal zelf weten.

Aan de slag als therapeut? Lees meer....

Aansluiting bij een beroepsvereniging?
Als je jezelf wilt aansluiten bij een beroepsvereniging dan dien je te voldoen aan de eisen van desbetreffende beroepsvereniging. In ieder geval kun je (moet je) de Medische Basisvakken volgen. Deze dienen CPION/SNRO/PLATO geaccrediteerd met 40 ECT's. De medische basisvakken kun je bij diverse instituten in het gehele land volgen. Bekijk vóór je hieraan begint de exacte eisen van de beroepsvereniging.

Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut (ONT) als één geheel wordt door de NWP en de MBOG erkend als HBO beroepsopleiding.

Als je alle ONT modules hebt gehaald én je bent in bezit van je Medische Basisvakken dan kun je je als beroepsbeoefenaar aansluiten bij de beroepsvereniging voor Natuurgeneeskundig Werkende Professionals; de NWP of de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde, de MBOG.
Wooden pointer isolated on white background. 3d illustration.
Topdag Voeding Even dr ût