5 dagen
Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut
beroepsopleiding - modulair opgezet
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT Modules Diversen Informatie
Fermenteren
Topdag Voeding
De kracht van ketose
Vruchtbaarheidsstoornissen
Inzicht in het lymfesysteem
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
Schüssler celzout therapie
HBO beroepsopleiding ONT
Epigenetisch M/D specialist

BrainQ ECS
BrainQ ADHD
BrainQ Level 1
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
 
Fertiliteit
Voeding - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Voeding I (5 dagen) kun je ook deels online volgen. Je volgt dan 4 dagen (basiscursus) via e-learning en komt voor  Docentencontactdag I naar Balk. Tijdens deze dag kun je vragen stellen over de stof en maak je een examen. Ga naar het online studiehuis voor deze optie.

Voeding II (1 dag) kun je ook thuis volgen. Je krijgt dan een praktijkbox met droge ingrediënten thuisgestuurd. Je haalt zelf de verse spullen en gaat aan de slag. Als eindopdracht voor deze module lever je een recept aan. Mail ons als je een praktijkbox wilt.

Voeding III (5 dagen) kun je ook (deels) online volgen. Je volgt dan 4 dagen via e-learning (orthomoleculaire verdieping) en komt voor Docentencontactdag III naar Balk. Tijdens deze dag kun je vragen stellen over de stof, leer je de basis mbt het begeleiden van cliënten (coaching) en doe je een examen. Ga naar het online studiehuis voor deze optie.

Als je voeding I, II en III succesvol afgesloten hebt, levert je dat de desbetreffende vinkjes op en kom je in aanmerking voor het diploma Orthomoleculair Voedingscoach.

Epifysiologie - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Epifysiologie I (18 dagen) en Epifysiologie II (18 dagen) wordt voor het grootste gedeelte op locatie gegeven. De op-locatie modules zijn NIET online te volgen. 1x per twee maanden volg je een lesblok via e-learning.

Epifysiologie I en II worden beide afgesloten met een examen. Als je alle opdrachten naar tevredenheid hebt uitgevoerd en het desbetreffende examen wordt met een voldoende beoordeeld, dan levert je dat een vinkje en een certificaat van deelname op.

Epifysiologie III (16 dagen) wordt in z'n geheel op locatie gegeven. Epifysiologie III is NIET on-line te volgen. Epifysiologie III wordt afgesloten met een examen. Als je Epifysiologie III succesvol hebt afgesloten levert je dat een certificaat van deelname en een vinkje op.

Stage - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
In plaats van Epifysiologie III kun je ook stage lopen en een scriptie schrijven. Deze stageplek zoek je zelf. Uiteraard dient deze te voldoen aan de eisen en loop je de gewenste aantal uren stage. Van je stage maak je een verslag. Dit wordt ondertekend door je stagegever,. Om je studie af te ronden schrijf je bovendien een scriptie. Daarvoor formuleer je een probleemstelling. Als deze wordt goedgekeurd doe je literatuuronderzoek en zet een praktijkonderzoek op. De resultaten komen in je scriptie.

Als je stage en je scriptie worden goedgekeurd levert je dat een vinkje op.

Farmacologie - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Farmacologie (4 dagen) wordt op locatie gegeven. Deze module kun je ergens in je traject volgen. Wel is het zinvol om pas farmacologie te volgen als je Epifysiologie I hebt gedaan. De stof is dan beter te volgen.

Als je de kennistoetsen hebt ingeleverd en deze worden met een voldoende beoordeeld levert je dat een vinkje en een certificaat van deelname op.

Praktijkvoering - opmerkingen en antwoord op mogelijke vragen
Praktijkvoering (4 dagen) kun je overal in je traject volgen. Vooraf, tussendoor of na afloop. Wat jou het beste uitkomt. Voor deze module kom je drie dagen in Balk en volg je 1 dag via e-learning.

Als je de opdrachten naar tevredenheid hebt uitgevoerd levert je dat een vinkje en een certificaat van deelname op.

Aanwezigheidsplicht
Voor alle modules geld een 90% aanwezigheidsplicht. Dat wil zeggen: als je meer dan 10% hebt gemist kom je NIET in aanmerking voor een certificaat van deelname. Inhalen is niet zondermeer mogelijk - de groepen zitten over het algemeen vol. Als je je ergens voor hebt opgegeven reserveren we een plek voor je. We adviseren je dan ook met klem de les te volgen waar je je voor ingeschreven hebt. De lesdata staan in je bevestiging. Als je op voorhand al weet dat je (te) veel lessen gaat missen kun je je beter (nog) niet inschrijven voor een module.

ONT diploma
Als je alle vinkjes hebt (dus alle modules succesvol hebt afgesloten) levert je dat een diploma Orthomolecualir Natuurgeneeskundig Therapeut op. Dit is een SNRO erkend diploma op 200 ECT's.

Medische Basisvakken
De medische basisvakken kun je bij een andere opleider volgen. We adviseren je om deze vakken pas te volgen als je zéker weet dat je therapeut wilt gaan worden én je wilt inschrijven bij een beroepsvereniging. Een beroepsvereniging wil het liefst een 'vers' HBO diploma Medische Basisvakken op 40 ECT's. Ons advies: volg eerst je vakinhoudelijke modules en daarna pas je medische basisvakken (MB). Een gedateerd MB diploma moet je in de regel over doen en wellicht loop je dat risico liever niet.


Examens

De meeste modules worden direct afgesloten met een (deel)examen. Het complete traject wordt afgesloten met een praktijkexamen.